אחרי שהייה של למעלה משנה בעיר ה"תפוח הגדול" -ניו יורק שבה אספתי חומר לספר על טיולים מסביב למנהטן החלטתי שהגיע הזמן לשוטט באמריקה כולה מחוף אל חוף.
יחד עם זוגתי צביה בנינו מסלול שהחל בנסיעה צפונה לעבר העמק שמלווה את נהר ההאדסון שם נבנה כבר ב-1778 מבצר ווסט פוינט ובמאה ה-19 ובתחילת המאה העשרים בנו לאורכו של עמק ההדסון כל עשירי אמריקה של אז, אחוזות ענק שמאפשרות ביקורים החל מארמון של משפחת וונדרבילט ועד משפחת רוקפלר ואפילו משפחת רוזבלט הצנועה יחסית בנתה שם בית.
משם המשכנו להרי הקייטסקיל שהפכו למשכנם של ה"סלבס" הניו יורקים בעונת הקיץ ולאתר נופש ללא מעט משפחות יהודיות שנפשו כאן בקייצים הארוכים.
פקדנו גם את עיירת "וודסטוק" שהפכה לסמל של תקופת ה"היפים" בסוף שנות השישים הסוערות ולאלו החובבים מטוסים עתיקים ממתינה העיירה ריינבק שבה ניתן לראות ואפילו לטוס ברפליקות של מטוסים ממלחמת העולם הראשונה.
מומלץ לסיים את הטיול באיזור, בעיר אלבאני שהיא למעשה בירת מדינת ניו יורק, שם גם הקימו את המוזיאון הראשון שנועד להנציח את אסון התאומים. ליד המוזיאון העמידו פסל נחושת מדהים של שני כבאים הגוררים ניצול מהאסון. במוזיאון עצמו נמצאת מכונית כבאים שהפכה לפיתה שטוחה לחלוטין כאשר אחד המגדלים התמוטט עליה.
משם המשכנו להרי אדרונדק שהיא שמורה ענקית ויפהפיה והשתכנו באתר הנופש של "לייק פלאסיד" שאירח פעמיים את אולימפיאדת החורף.
כאשר מטיילים ללא לחץ של זמן הרי שניתן להחליט באופן ספוטני על שהיות ארוכות יותר במקומות קסומים לפני שמדלגים לאתר הבא.
האיזור הבא בו בקרנו היה "אלף האגמים" שבו פזורים על איים קטנים אלפי בתי קיץ של עשירים מקומיים שנופשים באיזור היפהפה בעונת הקיץ.
משם המשכנו לאיזור ה"פינגרס לייקס" (אגמי האצבעות) – 11 אגמים ארוכים וצרים שבעזרת מזג האוויר הנעים השורר כאן הפך למרכז גידול ענבים .
מאוחר יותר בקרנו באוניברסיטת קורנל – ששנים רבות לאחר מכן הפלגנו בספינת מחקר השייכת לאוניברסיטת קורנל במעלה נהר האמזונס וזכינו לחוויה חד פעמית של שילוב בין שייט במקומות אקזוטים לבין הרצאות מחכימות על הגיאוגרפיה , עולם החי והאנתרופולוגיה במקומות ובאיים בהם בקרנו באותה הפלגה. סביב העיר נמצאים לא מעט מפלים כמו מפל טאפנוק הנופל מצוק בגובה של 65 מטרים ובסביבתו נמצאים הרבה ערוצים ויעדים לביקורים.
מי שרוצה לשחזר את חדוות האמהות שהעריצו צלחות הגשה, יכול לבקר במוזיאון קורנינג, במפעל המייצר כלי זכוכית עמידים ויפים (ושייצר את המראות של טלסקופ החלל האבל), אך אנו העדפנו להמשיך למפלי הניאגרה הענקיים, אותם בקרתי בעבר לא מעט פעמים. פעם גם שהיתי עם בני הבכור במפלים אלו בעונת החורף כאשר המפלים היו קפואים לחלוטין… עדיף כמובן לצפות במפלים דווקא מהצד הקנדי, הזווית משם מרשימה יותר.
הביקור הבא היה בעיר בופאלו המעניינת בזכות אטרקציות כמו הבתים שבנה הארכיטקט הגאון פרנק לויד רייט מבשר המודרניזם, גיבור ספרה של איין ראנד "המעיין המתגבר" או בפארק דלאוור שבה גלריה לאמנות מדהימה.