נהג האוטובוס הוריד אותנו במעלה ההר ואמר לנו שכפר הדייגים אותו רצינו לבקר, נמצא כק"מ במורד ההר. אלא שמועד החזרה של אותו האוטובוס לנמל העגינה סיכן את האפשרות לעמוד בזמן ההפלגה של הספינה.
ירדנו לעבר הכפר ושם נתקלתי בבחור יפני שנכנס לג’יפון ובעזרת הפלאפון תקשרנו איתו על ידי אפליקציה של תרגום מאנגלית ליפנית.
שאלתי אותו אם יש תחנת רכבת או אוטובוס בסביבה שבעזרתה נגיע לספינה בזמן, הוא אמר שבמרחק של כעשרים דקות יש אכן תחנת רכבת. שאלתי אם הוא יוכל לקחתנו לשם אך הוא השיב שאנחנו שישה נוסעים ולו יש מקום ברכב לחמישה בלבד. בחוצפתי אמרתי לו שינסה להשיג רכב גדול יותר להפתעתי הוא אכן חזר עם רכב גדול, לקח אותנו לסיור בכפר הדייגים ולאתרי צילום מרשימים ולאחר מכן הקפיץ אותנו לתחנת הרכבת שממנה אפשר להגיע בזמן לספינה.
היה קשה לשכנע את היפני האדיב הזה לקבל תשלום ותודה עבור הזמן שהשקיע בנו באמצע יום עבודתו.
ידידי נורמן פרי מהוואי לא נרגע מהעניין, כיצד חטפתי יפני – לדעתו כתגמול על ההתקפה על פרל הארבור.
בתום ההפלגה בת השבועיים מסביב לאי הונשו שכרנו רכב להמשך הטיול ביפן זאת אחרי שהוברר לי שיש אמנם גי פי אס הדובר אנגלית ברכב השכור.
התברר שהטכנולוגיה היפנית משוכללת יותר מהמערבית. הניווט בג'י פי אס עובד על מספרי טלפון של היעדים אליהם רצינו להגיע, וביפן לכל אתר תיירות או מלון יש לו מספר טלפון. כך שברגע שקבלתי את הרכב ביקשתי להכניס לזיכרון את כל מספרי הטלפון של המקומות ולכן לא נזקקתי להבין יפנית .
הנסיעה ברכב שכור איפשרה לנו עצמאות מוחלטת בביקור באתרים החל מטיפוס ברכב למרומי הר פוג’יאמה וכלה בביקור בערים מדהימות כמו קיוטו, נגויה אוסקה וקובה.
התרשמנו מאוד מהאדיבות היפנית ומהרצון שלהם לעזור לתיירים מזדמנים כמונו. כולל בעיירות עתיקות באיזורים ההרריים של יפן.
בתום הטיול הארוך באיים היפנים החלטנו שיש בהחלט מקום לבילוי נוסף ביפן ואכן שנתיים לאחר מכן בחרנו בהפלגה נוספת – מטוקיו לשאנגחאי לביקור ביעדים אליהם לא הגענו בטיולים הקודמים ביפן.
לאחר בילוי ממצה של מספר ימים בטוקיו בעזרת מדריך מקומי עלינו על ספינה ביוקוהמה, שהוא בעצם נמלה של העיר טוקיו.
הפעם מסלול ההפלגה היה שונה וכלל ביקורים באיזורים הדרום מערבים של יפן.
ביחוד התרשמנו מהעיר נגאסקי שחטפה את הפצצה האטומית השניה אחרי זו שהוטלה על הירושימה. העיר הרגועה, שעד אז לא סבלה מהפצצות, איבדה שתוך שניות עשרות אלפים מתושביה .
נגאסקי היתה בעצם מטרה משנית לטייס האמריקני. המטרה הראשונה שהוטלה עליו היתה עיר תעשיתית אחרת אך זו היתה מכוסה בעננים כבדים וכך זכתה העיר נגאסקי באסון הגרעיני.. מוזיאון השלום שהוקם בעיר ופסלי השלום המוצבים סביב הפארק המוקדש לשלום, מראים כיצד חברה מיליטריסטית שלמה שינתה כיוון והיא כיום מחנכת את הדור הצעיר לדבקות בשלום ובפציפיזם.
עלינו ברכבל לפסגת העיר הנשקף על נגאסקי וראינו את נקודת הזווית ממנה הגיח המפציץ האמריקני דקה לפני שהטיל את פצצת האטום על העיר.
יש לומר גם לזכותו של גנרל דוגלאס מק ארתור שמונה למושלה של יפן אחרי המלחמה שכיבד את תרבותה של יפן ואת הקיסר הירואיטו אותו העריצו היפנים כאל, הגנרל האמריקני הבין שרק בעזרת חינוך הוא ישנה את צורת החשיבה היפנית.
סופה של אותה הפלגה היתה בעיר המדהימה שאנגחאי (סין) שעברה בדור האחרון מטמורפוזה אדירה.
העיר שלפני מלחמת העולם השניה היתה מחולקת לרבעים בשליטת מדינות קולוניאליסטיות כמו צרפת, ואנגליה. רובעים אלו נהנו מאוטונומיה מוחלטת ולא היה ניתן לשפוט על מעשה פשע שבצע אנגלי או צרפתי כאשר הוא נמצא ברובע השייך למדינתו. כל זה השתנה עם השתלטות הקומוניסטים במנהיגותו של מאו צ’ה טונג על סין כולה.
אגב, לא פחות משלושים אלף יהודים נמלטו לשאנגחאי במלחמת העולם השניה והקימו קהילה עם תרבות מגוונת כולל תיאטרון יהודי ועיתון מקומי. היהודים היגרו מסין בתום מלחמת העולם השניה מרביתם לארצות הברית.
במוזיאון היהודי מוצב פסלו של רופא יהודי שהפך לגיבור סיני כאשר טיפל בחייליו של מאו צ’ה טונג בתקופת המלחמה על שחרור סין מצבאו של צאנג קיי צ’ק שנמלט לפורמוזה עם אוצרות אמנות סיניים..
לפני כעשרים שנה ביקר נשיא סין דאז בטיילת הבונד המרשימה בשאנגחאי שלאורכה הוקמו מבנים מרשימים של המעצמות הקולוניאליסטיות.
מצידו השני של הנהר היו שכונות עוני ממורטטות.
הנשיא הסיני הכריז שהוא רוצה שהעבר השני של הנהר ממול לטיילת הבונד, ייראה מרשים יותר מטיילת הבונד עצמה, וכך תוך פחות מעשור צמחו על קרקע שכונות העוני שפונו, כמעט אלפיים גורדי שחקים מרשימים, ביניהם מלון היאט שחדריו מתחילים בקומה ה-59 של המגדל עד קומה 89.
המראה הלילי של האיזור החדיש הזה מדהים במשחקי קרני לייזר. כל ערב נערכת הצגה שלימה של תאורת לייזר המשאירה את הצופה המום.
זכינו בשאנגחאי גם להתרשם מנסיעה ברכבת מהירה שנוסעת במהירויות של כ-500 קמ"ש כשהיא נעה על גבי מגנטים ללא חיכוך, כך שאין כלל רעידות וניתן לשתות בה קפה בניחותא גם כאשר המהירות המונצחת על קיר הקרון מגיעה ל-480 קמ”ש .