הר געש שמתפרץ בפאפואה כל רבע שעה היעד הבא במסעי עם זוגתי מסביב לעולם.
לשם כך החלטנו שסידני תשמש לנקודת המוצא שלנו לסיורים בדרום האוקיינוס הפאציפי.
המשכנו לאוסטרליה ולמען האמת לעיר סידני היפהפיה .
השהייה בסידני נעמה לנו מאוד שוטטנו בעיר וסביבותיה. כולל מסעות שיט במפרץ הקסום, זכיתי כבר בביקור קודם בסידני ליהנות מהאזנה לאופרה "חליל הקסם" במבנה המדהים של בית האופרה שעלה כ-2, 5 מיליארד דולר. ההשקעה זכתה לביקורת רבה אך תרומתו של המבנה היפהפה של בנין האופרה למראה של סידני לא יסולא בפז.
בין יעדי הביקור המומלצים בסידני לחובבי נוף, היא צפיה בנופה של סידני ממגדל סידני שבראשו יש גם מסעדה מסתובבת אך אנו העדפנו לבלות בהארבור ברידג' שגם היא נקודת תצפית מרשימה, אלא שיש צורך בטיפוס של 200 מדרגות בתוך העמוד הדרום מזרחי של הגשר. שם נמצא גם מוזיאון גשר הנמל.
זוית תצפית אחרת נמצאת בלשון היבשה הנושאת את השם של אשת המושל הבריטי הראשון של סידני, גברת מאקורויירי, שדרשה לחצוב בסלע מעין כיסא מאבן שממנו צפתה בספינות הנכנסות לנמל. מעין מהדורה אוסטרלית של שרה נתניהו.
אגב, במוזיאון התבררה לי עובדה מעניינת על הקפיטן בליי "מהמרד על הבאונטי”. מסתבר שהיו לו כישורי נווטות מדהימים, ואחרי שמלחיו השתלטו על ספינטו הבאונטי הוא הצליח לחזור לאנגליה ומונה להיות מושל " ניו סאות ולס". אך בגלל התנהגותו הקשוחה מרדו בו גם באוסטרליה הקצינים שהיו נתונים למרותו, ואז, במשפט שנערך לו באנגליה העיפו אותו ממשרתו כשבפסק הדין המנומק נאמר שאם מרדו בו פעמיים קרוב לודאי שהבעיה היא איתו ולא עם פקודיו.
אתרי סידני הם רבים מספור וגם בשלושת השבועות ששהינו שם לא הצלחנו למצות את כולם, אבל בהחלט נהננו מהשהייה בעיר, יצאנו גם לטיול לעבר "ההרים הכחולים". אלו הרים המהוים חיץ בין שפלת החוף להתפשטות מערבה.
ההרים הללו הפכו לפארק לאומי והם רחוקים בסך הכל כ-65 ק"מ מסידני. הם זכו לשמם בגלל הערפל הכחול שפולטים עצי האקליפטוס שבאיזור. מזג האוויר שם קריר הרבה יותר מהחום המהביל בסידני.
חוץ מנופים ניתן לפגוש באיזור לא מעט קנגרו ובעלי חיים אוסטרלים ייחודיים אחרים.
כאשר חזרנו לסידני רכשנו חבילה תיור לפאפואה ניו גיני למשך כשבועיים.